Min pepparkaksgubbe

Foto: Pia på bloggen MognaMamman


I morgon är det Lucia och Neo och jag har förberett dagen med hans pepparkaksgubbe-look. Tyvärr är han inte lika förtjust i sin pepparkasdress. När jag fotade dessa bilder var han mest förvånad över sin mamma som bullade upp honom mot kuddarna i sängen och sprang omkring och tjöt: "Du är så söööt!" Usch, stackars barn.

Jag hade många bestämda uppfattningar innan jag fick barn. Du kanske känner igen: "När jag får barn ska mina barn sitta still vid matbordet" eller "När jag får barn ska jag prata vuxenspråk med dem när de är bebisar - va töntigt att låta som en bebis, då lär de sig aldrig att tala". Eller kanske: "När jag får barn vägrar jag att sänka volymen på TV:n när de sover - de får anpassa sig efter mig". 

Du kan ju räkna ut vad jag gör...

Jag trodde heller aldrig att jag skulle bli en av de där jobbigt hysteriska mammorna som tycker att sitt eget barn är så bedårande i alla lägen och då vill att alla i omgivningen ska fascineras på samma sätt. Jag har väl inte gått så långt - än. Men jag erkänner att jag hade en stor lust att ta en mumsbit av Neo som pepparkaka eftersom han är så söt!


Dop med familjen och vacker sång



Neo döptes i Fors kyrka i Eskilstuna i slutet av november. Fors kyrka ligger på söder, i den äldre delen av Eskilstuna och är en av de äldsta kyrkorna - lite snett och vint och ligger precis vid Eskilstuna-ån. Den närmaste familjen var bjuden till en vacker ceremoni vars höjdpunkt var när sopranen Helene Lundkvist sjöng "Himlen måste sakna en ängel" och "Det vackraste jag vet".

Gudföräldrar/faddrar blev Pierres systerson, Fabian och min syster Helena. En bra kombination tycker vi. Lite yngre och lite äldre och en av varje kön. Vi har försökt täcka upp alla Neos behov av framtida stöd utav andra vuxna än oss själva.

Prästen, Timothy Staiton och den trevliga kyrkvärdinnan gjorde ceremonin varm och enkel - de var både engagerade och otroligt rara som personer. Vi är nöjda. Det blev en minnevärd stund - kunde inte ha blivit bättre. Efteråt åt vi och fikade hos min syster som bor precis brevid kyrkan. Och förresten - Neo log under hela dopet - även efter "doppet"!

Vimsadekor - pedagogiskt och gulligt


Foto: Vimsadekor

Jag vill ha en väggtext i Neos rum och har funderat på texten "Himlen måste sakna en ängel". På hans dop sjöng nämligen Helene Lundkvist, en otroligt duktig sopran,  den låten av Cecilia Wennersten. Jag grät som en liten fontän, Neo är verkligen en liten ängel.

Vimsadekor har olika förslag på såna här väggtexter och man kan även få sin egen text efter tycke och smak.  Vimsadekor har även smarta väggdekorationer. Jag föll för alfabetet och siffrorna - kan det bli mer pedagogiskt samtidigt som det är gulligt i ett barnrum?

Vimsadekors mätstickor som kan fästas på väggen är superfina. Jag minns att mamma brukade markera med en bläckpenna i dörrfodret, en streck för varje år med en siffra för hur gamla jag och min syster var. Vilken tur att det finns snyggare lösningar!

Zoeppritz babysäng och lampan Heaven & Earth


Jag letar efter vackra saker till Neos barnrum och fann två så fina och speciella ting som jag bara måste dela med mig av. Zoeppritz babysäng och en lampa från Heaven & Earth - de ligger på min tio-i-topp lista.

Om du ännu inte har hittat den perfekta babysängen kan jag tipsa om Lullaby Cradle från Zoeppritz. Det är verkligen en exklusiv barnsäng i naturmaterial - så välgjord men samtidigt med en enkel och vacker form. Jag trodde inte att det gick att få tag i något liknande - jag blir alldeles varm!

Ovanför Lullaby Cradle hänger jag gärna lampan Heaven & Earth med söta påsydda detaljer på ett skirt genomskinnligt tyg. Vad mer kan en bebis behöva?

Du hittar båda och andra fina saker och ting på Selmishop.se

Grobag Egg - säkerhetstänk och snygg design



Foto: grobag® eggTM

Går det att kombinera snygg form och säkerhetsprodukter? Det är sällan formgivarna får hänga med i utvecklingen av smarta produkter men jag tycker att Grobag Egg har lyckats riktigt bra.

Jag hittade en smart produkt för den som vill kolla att sovrummet håller rätt temperatur för att minska risken för plötslig spädbarnsdöd. Grobag Egg mäter temperaturen i barnets sovrum, och se till att den ligger mellan 16-20°. Ägget lyser med ett mjukt sken, blått om det är för kallt, rött om det är för varmt och gult om det är lagom.


Grobag Egg vann priset som bästa babyprodukt år 2006 i Storbritannien. Jag tycker de skulle ha fått ett pris även för den snygga formen och färgerna!


Krabi - snart kommer vi!


Foto: Ving

Äntligen har vi bestämt oss. Vi tror på att den politiska situationen ordnar sig till den grad att turister kan resa tryggt till södra Thailand. Vi har äntligen beslutat oss för Ao Nang, Krabi.

Vi suktade på Egypten och El Gouna. Ett otroligt vackert ställe i Egypten med koraller vid hotellets strand. Men...det hade blivit min tredje resa till Egypten.

Thailand lockar mer - god mat, varmare och skönare i januari och lite mer att uppleva på öarna kring Krabi. Ett hotell med 200 meter till stranden och 1,5 kilometer till centrum. Luftkonditionering, all service man behöver dygnet runt...jaa..vad mer kan man behöva för att må bra? Jag är helnöjd med min 40-årspresent.

Bloom Fresco - frestar mina sinnen


Foto: Bloombaby/Fresco

Bloombabys äggformade stol kittlar mina sinnen - snygg form, klara och rena färger och flera funktioner. Stolen kan användas från nyfödd till skolålder, max 36 kg. Jag blir helt konstig när jag tittar på den.

Visst är det härligt när man blir helt pirrig i kroppen när man ser något snyggt? Stolen Fresco får min kropp att pirra till. Det är något coolt över denna stol som gör att jag riktigt kan se hur den står i mitt kök och glänser upp tillvaron i decemberrusket.

Priset? Går loss på lite över tre tusenlappar. Men för den som vill ha en cool barnstol spelar väl priset ingen roll för en stol som Fresco - frestande för alla trendiga småbarnsföräldrar. Stolen Fresco tas fram av Bloombaby och finns i välsorterade barnbutiker.

RSS 2.0